Physics GK Questions Set | Good Science Questions and Answers - 3


Physics GK Questions Set | Good Science Questions and Answers - 3

Looking for Good Science Questions And Answers ?  If yes, here is the right place for you. Here, we are regularly sharing with you Physics GK Questions And Answer. Good science questions and answers will help you to prepare for any kind of competitive exam like WBCS, PSC, SSC, UPSC etc. We are providing you here Physics GK Questions and Answers. Most of the students prepare for WBCS and other Job Exam. This Physics GK Questions will be very useful to you.

Physics GK Questions

Important GK Links : 
WBCS 2020 Physics GK Questions are available on this website. Here, you can get daily Good Science Questions and Answers in English. SSC Physics GK questions and answers set are given below. These are very important history questions for various competitive Exams.


Physics GK Questions Set-3

1. Who gave the Uncertainty Principle?
Ans: Werner Heisenberg.

2. Which branch of Physics deal with study of Atomic Nuclei?
Ans: Nuclear Physics.

3. What is the force of attraction between any two bodies by virtue of their masses is called?
Ans: Gravitational Force.

4. Large transformers, when for some time, become very hot and cooled by circulating oil. What is the reason behind heating?
Ans: Due to the heating effect of current and hysteresis loss.

5. Why does stars appears to move from East to west?
Ans: The earth rotates from West to East.

6. A light-year is a unit of which parameter?
Ans: Distance.

7. Which branch of Physics deal with heat and temperature and their relation to energy and work?
Ans: Thermodynamics.

8. Who has been credited for the discovery of 'Explain Universe'?
Ans: Edwin Hubble.

9. Inelastic scattering of light by molecules was discovered by which scientist?
Ans: C. V. Raman.

10. What is the force between charged particles is called?
Ans: Electromagnetic Force.

11. Who is the first scientists to discover Electrons?
Ans: J. J. Thomson.

12. What is the time taken by light from the sun to reach us?
Ans: 8 minutes.

13. What is the reason of 'Mirage'?
Ans: Unequal heating of different parts of the atmosphere.

14. Name a property that Gravitational Forces possesses?
Ans: They observe inverse square law.

15. What is the SI unit of temperature?
Ans: Kelvin.


1 comment: